Karibský pohár

Je to moučník z rodu rychlovek.

Ingredience
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 2 tyčinky Margot
  • vanilkový cukr
  • cukr podle chuti
  • 1 mandarinkový kompot
  • miska piškotů
  • 1 panáček likéru Amaretto

Postup:

  1. Obě tyčinky Margot nahrubo nastrouháme, malou část odložíme na ozdobu a většinu zamícháme do kysaných smetan, přidáme vanilkový cukr a podle chuti vzniklý krém osladíme.
  2. Mandarinkový kompot ocedíme. Trošku šťávy můžeme využít pro zvlhčení piškotů.
  3. Do pohárů na dno dáme piškoty, zakápneme buď šťávou z mandarinek nebo Amarettem, dáme vrstvu krému, poklademe ji mandarinkami, znovu dáme krém, piškoty a tak dále až do vypotřebování surovin. Končíme krémem. Povrch ozdobíme margotkovou drtí.
  4. Poháry zakryjeme potravinářskou fólií a dáme přes noc odležet do chladničky. Můžeme volit i jiné ovoce – například banány.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.