Karibský pohár
Je to moučník z rodu rychlovek.
Ingredience
- 2 kelímky zakysané smetany
- 2 tyčinky Margot
- vanilkový cukr
- cukr podle chuti
- 1 mandarinkový kompot
- miska piškotů
- 1 panáček likéru Amaretto
Postup:
- Obě tyčinky Margot nahrubo nastrouháme, malou část odložíme na ozdobu a většinu zamícháme do kysaných smetan, přidáme vanilkový cukr a podle chuti vzniklý krém osladíme.
- Mandarinkový kompot ocedíme. Trošku šťávy můžeme využít pro zvlhčení piškotů.
- Do pohárů na dno dáme piškoty, zakápneme buď šťávou z mandarinek nebo Amarettem, dáme vrstvu krému, poklademe ji mandarinkami, znovu dáme krém, piškoty a tak dále až do vypotřebování surovin. Končíme krémem. Povrch ozdobíme margotkovou drtí.
- Poháry zakryjeme potravinářskou fólií a dáme přes noc odležet do chladničky. Můžeme volit i jiné ovoce – například banány.
Související
-
Buchta tety Margot
Suroviny: 1 čokoláda Margot (nastrouhaná), 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, balíček vanilkového cukru, osminka másla...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.