Celerová polévka s jáhlami

Rozšiřte své polévkové portfolio... 

Ingredience
  • půl celeru
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 2 lžíce másla
  • sůl nebo 1,5 kostky slepičího bujónu
  • šálek jahel
  • pažitka nebo nať z jarní cibulky

Postup:

  1. Očistíme a nadrobno nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme zeleninu.
  2. Rozpustíme máslo a osmahneme na něm připravenou zeleninu.
  3. Zalijeme vodou, osolíme nebo přidáme bujón a povaříme asi 10 minut.
  4. Pak přidáme šálek jahel, předem propláchnutých horkou vodou a dovaříme.
  5. Na talíři doplníme pažitkou nebo cibulovou natí.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.