Celerová polévka s jáhlami
Rozšiřte své polévkové portfolio...
Ingredience
- půl celeru
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 2 lžíce másla
- sůl nebo 1,5 kostky slepičího bujónu
- šálek jahel
- pažitka nebo nať z jarní cibulky
Postup:
- Očistíme a nadrobno nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme zeleninu.
- Rozpustíme máslo a osmahneme na něm připravenou zeleninu.
- Zalijeme vodou, osolíme nebo přidáme bujón a povaříme asi 10 minut.
- Pak přidáme šálek jahel, předem propláchnutých horkou vodou a dovaříme.
- Na talíři doplníme pažitkou nebo cibulovou natí.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.