Vepřové kuličky v rajské omáčce
Nemusí být rajská jen s hovězím...
Suroviny:
500 g vepřového plecka
1 vejce
hrst strouhanky
3-4 lžíce mléka
1 cibule
3 stroužky česneku
pepř
sůl
hladká mouka
olej
150 ml pasírovaných rajčat
dobromysl, špetka tymiánu
Postup:
- Maso umeleme, přidáme vejce, strouhanku zvlhčenou mlékem, utřený česnek, sůl a pepř a tvoříme kuličky menší než pingpongový míček. Obalíme je v hladké mouce.
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, opečeme na tom masové kuličky ze všech stran, zalijeme horkou vodou, přidáme pasírovaná rajčata, osolíme, okořeníme dobromyslem a špetkou tymiánu a udusíme do měkka.
- Kdo chce hladkou omáčku, vyndá nakonec kuličky na teplý talíř a omáčku rozmixuje.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.