Vepřové kuličky v rajské omáčce

Nemusí být rajská jen s hovězím...

Suroviny:

500 g vepřového plecka

1 vejce

hrst strouhanky

3-4 lžíce mléka

1 cibule

3 stroužky česneku

pepř

sůl

hladká mouka

olej

150 ml pasírovaných rajčat

dobromysl, špetka tymiánu

Postup:

  1. Maso umeleme, přidáme vejce, strouhanku zvlhčenou mlékem, utřený česnek, sůl a pepř a tvoříme kuličky menší než pingpongový míček. Obalíme je v hladké mouce.
  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, opečeme na tom masové kuličky ze všech stran, zalijeme horkou vodou, přidáme pasírovaná rajčata, osolíme, okořeníme dobromyslem a špetkou tymiánu a udusíme do měkka.
  3. Kdo chce hladkou omáčku, vyndá nakonec kuličky na teplý talíř a omáčku rozmixuje.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.