Krkovice na houbách a smetaně
Když jste byli při houbaření úspěšní a včas si nasušili...
Suroviny:
4 plátky krkovičky
1 cibule
1-2 lžíce másla
hrst sušených hub
sůl
pepř
případně šálek smetany
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
- Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, pak ji shrneme k okraji a na tuku opečeme maso po obou stranách.
- Zalijeme horkou vodou, přidáme hrst sušených hub – můžeme je předem namočit ve vodě a dusíme do měkka.
- V závěru můžeme sos zjemnit smetanou, to už jen necháme přejít var a podáváme s vařenými bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.