Krkovice na houbách a smetaně
Když jste byli při houbaření úspěšní a včas si nasušili...
Suroviny:
4 plátky krkovičky
1 cibule
1-2 lžíce másla
hrst sušených hub
sůl
pepř
případně šálek smetany
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.
- Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, pak ji shrneme k okraji a na tuku opečeme maso po obou stranách.
- Zalijeme horkou vodou, přidáme hrst sušených hub – můžeme je předem namočit ve vodě a dusíme do měkka.
- V závěru můžeme sos zjemnit smetanou, to už jen necháme přejít var a podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.