Filé s majonézou
Ale žádný salát, bude to filé pečené.
Suroviny:
500 g filé
150-200 g majonézy
1 střední cibule
2-3 lžíce másla
3 lžíce strouhanky
zelená petrželka
sůl
pepř
Postup:
- Porce filé osolíme, opepříme podle chuti a dáme na rozpuštěné máslo do zapékací mísy nebo pekáčku.
- Maso zakryjeme nakrájenou cibulí a nasekanou petrželkou, navrstvíme na to majonézu a ve střední troubě pečeme asi čtvrt hodiny.
- Pak posypeme strouhankou a dáme ještě na chvíli zprudka zapéci.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší, zdobíme čerstvou zelenou petrželkou.
Související
-
Tvarůžková pomazánka s majonézou
Olomoucké tvarůžky mají takřka nulový obsah tuku – ve 100 g jen půl gramu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.