Filé s majonézou

Ale žádný salát, bude to filé pečené.

Suroviny:

500 g filé

150-200 g majonézy

1 střední cibule

2-3 lžíce másla

3 lžíce strouhanky

zelená petrželka

sůl

pepř

Postup:

  1. Porce filé osolíme, opepříme podle chuti a dáme na rozpuštěné máslo do zapékací mísy nebo pekáčku.
  2. Maso zakryjeme nakrájenou cibulí a nasekanou petrželkou, navrstvíme na to majonézu a ve střední troubě pečeme asi čtvrt hodiny.
  3. Pak posypeme strouhankou a dáme ještě na chvíli zprudka zapéci.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší, zdobíme čerstvou zelenou petrželkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.