Filé s majonézou

Ale žádný salát, bude to filé pečené.

Suroviny:

500 g filé

150-200 g majonézy

1 střední cibule

2-3 lžíce másla

3 lžíce strouhanky

zelená petrželka

sůl

pepř

Postup:

  1. Porce filé osolíme, opepříme podle chuti a dáme na rozpuštěné máslo do zapékací mísy nebo pekáčku.
  2. Maso zakryjeme nakrájenou cibulí a nasekanou petrželkou, navrstvíme na to majonézu a ve střední troubě pečeme asi čtvrt hodiny.
  3. Pak posypeme strouhankou a dáme ještě na chvíli zprudka zapéci.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší, zdobíme čerstvou zelenou petrželkou.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.