Vařený rychlý dort

Můžete využít i méně kvalitní jablka.

Suroviny:

700-800 g vykrájených a oloupaných jablek

2 vanilkové pudinky

asi 6 lžic cukru (podle sladkosti jablek)

1 vanilkový cukr

kulaté dětské piškoty

rozinky

případně šlehačka

Postup:

  1. Oloupaná a vykrájená jablka nahrubo nastrouháme, v kastrolu je posypeme cukrem a podlijeme čtvrt litrem vody. Necháme je rozvařit.
  2. Ve čtvrt litru vody rozmícháme pudinkové prášky a vanilkový cukr a vaříme, až hmota zhoustne – jako klasický pudink. V závěru můžeme přidat opláchnuté rozinky.
  3. Dno dortové formy poklademe piškoty, rozetřeme na ně část pudinkové hmoty a znovu proložíme piškoty. Vrstvy střídáme, končit by se mělo pudinkovou hmotou.
  4. Dáme dobře vychladit, dort se pak líp krájí a je osvěžující. Podáváme samotný nebo se šlehačkou.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.