Guacamole s česnekem
Výborná věc, ale musí ochutnat všichni u stolu pro sladění dechu.
Suroviny:
1 avokádo
1 rajče
1 malá cibulka
1 stroužek česneku
sůl
limetka
případně špetka chilli, piniová semínka
Postup:
- Rajče spaříme vroucí vodou na 30 sekund, pak nařízneme slupku do kříže a prudce zchladíme. Tak se dá rajče lépe oloupat. Ještě vydlabeme semínka a nadrobno nakrájíme.
- Avokádo nakrojíme až k pecce po delším obvodu, pak pootočíme půlkami proti sobě. Pecka zůstane v jedné půlce, zasekneme do ní nůž a vytočíme ji.
- Avokádo sloupneme nebo lžicí vydlabeme ze slupky, nakrájíme, zakapeme limetkou, přidáme nakrájené rajče, drobně nakrájenou cibulku a utřený česnek. Vidličkou rozmělníme, promícháme a podle chuti dosolíme. Zdobíme piniovými semínky.
- Podáváme s nasucho opečeným toastem nebo s tyčinkou omotanou prosciutem – pršutem – sušenou šunkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.