Guacamole s česnekem

 Výborná věc, ale musí ochutnat všichni u stolu pro sladění dechu.

Suroviny:

1 avokádo

1 rajče

1 malá cibulka

1 stroužek česneku

sůl

limetka

případně špetka chilli, piniová semínka

Postup:

  1. Rajče spaříme vroucí vodou na 30 sekund, pak nařízneme slupku do kříže a prudce zchladíme. Tak se dá rajče lépe oloupat. Ještě vydlabeme semínka a nadrobno nakrájíme.
  2. Avokádo nakrojíme až k pecce po delším obvodu, pak pootočíme půlkami proti sobě. Pecka zůstane v jedné půlce, zasekneme do ní nůž a vytočíme ji.
  3. Avokádo sloupneme nebo lžicí vydlabeme ze slupky, nakrájíme, zakapeme limetkou, přidáme nakrájené rajče, drobně nakrájenou cibulku a utřený česnek. Vidličkou rozmělníme, promícháme a podle chuti dosolíme. Zdobíme piniovými semínky.
  4. Podáváme s nasucho opečeným toastem nebo s tyčinkou omotanou prosciutem – pršutem – sušenou šunkou.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.