Filé na smetaně

Můžete volit rybu podle vlastní chuti…

Suroviny:

4 porce filé

malý kelímek kysané smetany

3 lžíce oleje

1 menší cibule

1-2 stroužky česneku

sůl

mletá paprika

citronová šťáva

Postup:

  1. Na oleji smahneme nakrájenou cibuli a plátky česneku.
  2. Porce ryby osolíme, poprášíme paprikou, pokapeme citronem a položíme na cibulový základ. Nepatrně podlijeme a dusíme, až maso změkne.
  3. V závěru přimícháme rozkvedlanou kysanou smetanu a už jen necháme přejít var. Podáváme s bramborami.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.