Bylinková pečeně

Využijte čerstvé bylinky!

Suroviny:

500 g vepřové krkovice nebo plecka

80 g dobré slaniny

1 cibule

1 velká lžíce másla

sůl

kmín

rozmarýn, libeček, šalvěj

Postup:

  1. Maso osolíme, okmínujeme a na několika místech protkneme bylinkami – celými snítkami.
  2. Připravené maso vložíme na nakrájenou cibuli a nakrájenou slaninu, mírně podlijeme a pečeme do měkka.
  3. V závěru výpek zjemníme máslem, můžeme přidat i česnek, ale ten trochu přebije bylinky.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.