Bylinková pečeně
Využijte čerstvé bylinky!
Suroviny:
500 g vepřové krkovice nebo plecka
80 g dobré slaniny
1 cibule
1 velká lžíce másla
sůl
kmín
rozmarýn, libeček, šalvěj
Postup:
- Maso osolíme, okmínujeme a na několika místech protkneme bylinkami – celými snítkami.
- Připravené maso vložíme na nakrájenou cibuli a nakrájenou slaninu, mírně podlijeme a pečeme do měkka.
- V závěru výpek zjemníme máslem, můžeme přidat i česnek, ale ten trochu přebije bylinky.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.