Řezy s brusinkami
Čerstvých brusinek by bylo škoda, ale sušené poslouží výborně.
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 3 lžíce hladké mouky
- tři čtvrtě hrnku cukru
- 250 g měkkého tvarohu
- 200 ml kysané smetany
- 200-250 ml mléka
- 2 vejce
- 1 kypřicí prášek
- špetka soli
- 2 hrsti sušených brusinek
Postup:
- Do studené vody namočíme brusinky.
- Ušleháme vejce s cukrem, přidáme kysanou smetanu, tvaroh a mléko, rozšleháme a nakonec postupně přidáme obě mouky s prosátým kypřicím práškem a špetkou soli.
- Nakonec vmícháme nabobtnalé brusinky, těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do středně předehřáté trouby upéci. Po vychladnutí můžeme poprášit cukrem moučkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.