Řezy s brusinkami

Čerstvých brusinek by bylo škoda, ale sušené poslouží výborně.

Ingredience
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • tři čtvrtě hrnku cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 200 ml kysané smetany
  • 200-250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 kypřicí prášek
  • špetka soli
  • 2 hrsti sušených brusinek

Postup:

  1. Do studené vody namočíme brusinky.
  2. Ušleháme vejce s cukrem, přidáme kysanou smetanu, tvaroh a mléko, rozšleháme a nakonec postupně přidáme obě mouky s prosátým kypřicím práškem a špetkou soli.
  3. Nakonec vmícháme nabobtnalé brusinky, těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do středně předehřáté trouby upéci. Po vychladnutí můžeme poprášit cukrem moučkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.