Rychlošoulet
Ke klasickému šouletu se podávala husa, ale anglická slanina má taky své kouzlo!
Suroviny:
1 hrnek velkých krup
půl sáčku mraženého hrášku
100 g anglické slaniny
sůl
pepř
česnek
Postup:
- Kroupy uvaříme v osolené vodě, počítejte s delším časem.
- Anglickou slaninu nakrájíme a krátce rozpečeme.
- Mražený hrášek jen na sítu prolijeme horkou vodou.
- Smícháme uvařené scezené kroupy, hrášek, opečenou slaninu a podle chuti přidáme utřený česnek, pepř a dosolíme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka