Škvarková pomazánka
Vyškvařili jste si domácí sádlo? Škvarky můžete dál využít.
Suroviny:
250 g škvarků
1-2 sterilované okurky
2 lžíce plnotučné hořčice
1 cibule
sůl
případně 2 natvrdo vařená vejce
Postup:
- Škvarky umeleme na masovém mlýnku, přidáme nastrouhané okurky a drobně nakrájenou cibuli.
- Ochutíme hořčicí, osolíme. A kdo chce pomazánku ještě vydatnější, přidá i usekaná vařená vejce.
- Podáváme s dobrým chlebem. Můžeme ještě zdobit pažitkou nebo naťovou cibulkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka