Kapustový mozeček
Název trochu klame, zavoní to i masem!
Suroviny:
1 střední kapusta
1 cibule
1 konzervička Májky
50 g anglické slaniny
2 vejce
sůl
rajčata
Postup:
- Na kusy rozkrájenou kapustu v osolené vodě uvaříme a nasekáme.
- Slaninu nakrájíme, rozpečeme a osmahneme na ní nakrájenou cibuli.
- Na tento základ dáme nasekanou kapustu, masovou pomazánku, promícháme, prohřejeme a nakonec vmícháme vejce.
- Podáváme s bramborem nebo i jen s chlebem, přidáme rajčata na ozdobu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.