Povidlová vánoční omáčka
Pozdrav ze staročeské kuchyně.
Suroviny:
3 vrchovaté lžíce švestkových povidel
1 lžíce másla
1,5 lžíce hladké mouky
4 hřebíčky
půl bobkového listu
1 kávová lžička skořice
podle chuti cukr
hrst rozinek
hrst sušených švestek
hrst spařených a oloupaných mandlí
sůl
Postup:
- Ze lžíce másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku a rozvaříme ji v litru vody. Osolíme.
- Přidáme povidla, hřebíčky, skořici, bobkový list, rozinky, mandle a sušené švestky, podle chuti osladíme. Rozmícháme do hladka a provaříme.
- Podáváme s plátkem uzeného masa a bramborovými knedlíky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.