Čokoládové řezy z acidofilního mléka

Aby milovníci sladkého neujídali už napečené cukroví!

Suroviny:

půl litru acidofilního mléka

400 g polohrubé mouky

200-250 g cukru

200 ml oleje

2 vejce

2 lžíce kakaa

1 kypřicí prášek

pikantní marmeláda

čokoládová poleva

Postup:

  1. V míse metličkou krátce zamícháme acidofilní mléko, vejce a olej.
  2. Vedle smícháme sypké suroviny – mouku, cukr, kakao a kypřicí prášek.
  3. Sypkou směs vmícháme do tekuté a vymícháme rychle hladké těsto. Vlijeme ho na větší vymazaný a vysypaný pekáč. Nebo pekáč předem vyložíme pečicím papírem.
  4. Vložíme do dobře vyhřáté trouby a asi 45 minut pečeme. Uděláme test špejlí, jestli už je těsto propečené, pokud ne, a svrchu začíná tmavnout, zakryjeme ještě alobalem a dopečeme.
  5. Upečený korpus necháme vychladnout, pak prořízneme a namažeme marmeládou, slepíme a povrch ještě polijeme čokoládovou polevou. Než úplně zatuhne, můžeme vidličkou naznačit ozdobné čárky.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.