Čokoládové řezy z acidofilního mléka
Aby milovníci sladkého neujídali už napečené cukroví!
Suroviny:
půl litru acidofilního mléka
400 g polohrubé mouky
200-250 g cukru
200 ml oleje
2 vejce
2 lžíce kakaa
1 kypřicí prášek
pikantní marmeláda
čokoládová poleva
Postup:
- V míse metličkou krátce zamícháme acidofilní mléko, vejce a olej.
- Vedle smícháme sypké suroviny – mouku, cukr, kakao a kypřicí prášek.
- Sypkou směs vmícháme do tekuté a vymícháme rychle hladké těsto. Vlijeme ho na větší vymazaný a vysypaný pekáč. Nebo pekáč předem vyložíme pečicím papírem.
- Vložíme do dobře vyhřáté trouby a asi 45 minut pečeme. Uděláme test špejlí, jestli už je těsto propečené, pokud ne, a svrchu začíná tmavnout, zakryjeme ještě alobalem a dopečeme.
- Upečený korpus necháme vychladnout, pak prořízneme a namažeme marmeládou, slepíme a povrch ještě polijeme čokoládovou polevou. Než úplně zatuhne, můžeme vidličkou naznačit ozdobné čárky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.