Ostrá slepice

Delší dobu varu zkrátíme tlakovým hrncem.     

Suroviny:

1 slepice

5 středních rajčat

2 zelené papriky

1 velká cibule

3-4 stroužky česneku

sůl

pepř

chilli koření nebo feferonka

máslo

případně šálek smetany

Postup:

  1. Slepici naporcujeme a aspoň částečně vykostíme. Osolíme a opepříme.
  2. Na másle v tlakovém hrnci osmahneme nakrájenou cibuli a na tomto základu opečeme připravené porce slepice z obou stran, až chytnou barvu.
  3. Přidáme na plátky nakrájený česnek, zalijeme půl litrem vroucí vody a hrnec uzavřeme.
  4. Dusíme 35-40 minut, necháme snížit tlak, z hrnce vyjmeme maso a odložíme na teplý talíř nebo mísu. Do šťávy vložíme nakrájená rajčata a papriky, pokud budeme používat feferonku, nasekáme ji a přidáme také nebo podle chuti přidáme chilli koření. Podusíme asi 5-6 minut, pokud chceme zjemnit smetanou, přidáme ji v závěru a krátce povaříme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.