Knedlíkové smaženky
Mistru Pohlreichovi tenhle recept raději neukazujte!
Suroviny:
kynutý knedlík
měkký salám nebo šunka
hořčice
hladká mouka
vejce
strouhanka
tuk na smažení
Postup:
- Knedlík nakrájíme na tenčí plátky, po jedné straně je tence potřeme hořčicí a mezi dva plátky vložíme plátek salámu nebo šunky, slepíme. Uzeninu velikostně upravíme podle plátku knedlíku.
- Obalíme klasicky jako řízek a v dobře rozehřátém tuku po obou stranách smažíme. Vítané je doplnění salátem podle chuti, dobře chutná i s nakládanými okurkami nebo červenou řepou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka