Knedlíkové smaženky
Mistru Pohlreichovi tenhle recept raději neukazujte!
Suroviny:
kynutý knedlík
měkký salám nebo šunka
hořčice
hladká mouka
vejce
strouhanka
tuk na smažení
Postup:
- Knedlík nakrájíme na tenčí plátky, po jedné straně je tence potřeme hořčicí a mezi dva plátky vložíme plátek salámu nebo šunky, slepíme. Uzeninu velikostně upravíme podle plátku knedlíku.
- Obalíme klasicky jako řízek a v dobře rozehřátém tuku po obou stranách smažíme. Vítané je doplnění salátem podle chuti, dobře chutná i s nakládanými okurkami nebo červenou řepou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.