Knedlíkové smaženky
Mistru Pohlreichovi tenhle recept raději neukazujte!
Suroviny:
kynutý knedlík
měkký salám nebo šunka
hořčice
hladká mouka
vejce
strouhanka
tuk na smažení
Postup:
- Knedlík nakrájíme na tenčí plátky, po jedné straně je tence potřeme hořčicí a mezi dva plátky vložíme plátek salámu nebo šunky, slepíme. Uzeninu velikostně upravíme podle plátku knedlíku.
- Obalíme klasicky jako řízek a v dobře rozehřátém tuku po obou stranách smažíme. Vítané je doplnění salátem podle chuti, dobře chutná i s nakládanými okurkami nebo červenou řepou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.