Špízy z rohlíku

Zázrak zdravé kuchyně to zrovna není, ale jak se říká – jednou je nikdy…

Suroviny:

rohlíky den staré

klobáska podle chuti

tvrdý sýr

hladká mouka, vejce a strouhanka na trojobal

tuk na smažení

tatarská omáčka

Postup:

  1. Rohlíky nakrájíme na kolečka, klobásku také a sýr nakrájíme na čtverečky tak, aby velikostí ladily s kolečky rohlíku. Střídavě pak napichujeme na kratší špejle.
  2. Poprášíme je hladkou moukou, smočíme v rozkvedlaném vajíčku a obalíme ve strouhance.
  3. Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku, otáčíme, aby se opekly ze všech stran.
  4. Podáváme s tatarskou omáčkou a hlavně s bohatou zeleninovou oblohou, abychom to zdraví aspoň trochu dohnali.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.