Špízy z rohlíku
Zázrak zdravé kuchyně to zrovna není, ale jak se říká – jednou je nikdy…
Suroviny:
rohlíky den staré
klobáska podle chuti
tvrdý sýr
hladká mouka, vejce a strouhanka na trojobal
tuk na smažení
tatarská omáčka
Postup:
- Rohlíky nakrájíme na kolečka, klobásku také a sýr nakrájíme na čtverečky tak, aby velikostí ladily s kolečky rohlíku. Střídavě pak napichujeme na kratší špejle.
- Poprášíme je hladkou moukou, smočíme v rozkvedlaném vajíčku a obalíme ve strouhance.
- Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku, otáčíme, aby se opekly ze všech stran.
- Podáváme s tatarskou omáčkou a hlavně s bohatou zeleninovou oblohou, abychom to zdraví aspoň trochu dohnali.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.