Vepřové karbanátky
Drahé hovězí maso si šetřete!
Suroviny:
500 g mletého vepřového masa – nejlépe z plecka
1 vejce
asi tři lžíce strouhanky
3 lžíce mléka
cibule
pepř
majoránka
sůl
tuk na smažení
Postup:
- Do mletého masa přidáme vejce, strouhanku zvlhčenou mlékem, drobně nakrájenou cibuli, koření a sůl. Dobře promícháme.
- Z hmoty tvoříme placičky – lépe to jde s rukama namočenýma ve studené vodě. Smažíme v rozehřátém tuku.
- Podáváme s vařenými bramborami, můžeme na talíř přidat kolečka cibule a lžičku hořčice.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka