Makové lívance

I osvědčená klasika si zaslouží inovaci!

Suroviny:

150 g celozrnné špaldové mouky

100 g mletého máku

1 vejce

asi 5 lžic podmáslí

1 vanilkový cukr

1 lžička kypřicího prášku

špetka soli

olej na smažení

pro podávání: javorový sirup, kysaná smetana, plátky ovoce (pomeranč, jablko)

Postup:

1. Smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, solí a mletým mákem.

2. Přidáme podmáslí a vejce a zaděláme těsto, necháme chvíli odpočinout.

3. Na rozehřáté pánvi s trochou oleje pak smažíme lívanečky po obou stranách.

4. Před podáváním přelijeme lívance javorovým sirupem a ozdobíme lžičkou kysané smetany, dozdobíme kouskem ovoce – podle chuti – pomeranč, jahody, jablka…

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.