Medová roláda

Roláda zase jinak... Suroviny a postup:160 g hladké mouky, 100 g prosátého moučkového cukru, 100 g medu, 1 celé vejce a 4 žloutky, sníh ze 4 bílků, na špičku nože jedlé sody. Umícháme žloutky, vejce, cukr a med. Pak střídavě vmícháme sníh a mouku se sodou. Pečeme na pečicím papíru - stačí 180 stupňů, je upečená poměrně rychle. Upečený plát ještě teplý i s papírem svineme a necháme vychladnout, pak papír sundáme a roládu namažeme klasickým máslovým krémem nebo zavařeninou. Na závěr pocukrujeme.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A DANUŠE BUCKOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.