Buchta Šalamoun

Šalamoun byl moudrý král - ale buchta s jeho jménem taky není k zahození...

Suroviny: 1 hera, 2 sklenice o obsahu 0,33 l cukru písku, 1 sklenice vody, 2 lžíce kakaa, lžíce rumu, 2 sklenice polohrubé mouky, 4 vejce a 1 prášek do pečiva, tuk a mouka na plech, kokos na posypání.

Pracovní postup: Ve velkém kastrolu rozpustíme heru se dvěma sklenicemi cukru a jednou sklenicí vody, přidáme kakao a rum - krátce povaříme. Pak si odlijeme jednu sklenici této směsi stranou. Zbytek necháme zchladnout, vmícháme do tekutiny mouku, vejce a prášek do pečiva - těsto by mělo být tak řídké, jako na perník. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Hned po upečení zalijeme směsí ze sklenice, kterou jsme si odložili a posypeme strouhaným kokosem. Chvíli necháme zaležet.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU MARIE GUDROVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.