Kuneli me lemoni - králík na citrónu
Králík nemusí být jenom na česneku...
Suroviny: 1 králík, 2 citrony, voda, ocet, olej, kousek másla, sůl, pepř.
Pracovní postup: Králíka naporcujeme a přes noc dáme do marinády (octová voda - půl na půl voda a ocet). Druhý den vyndáme, osušíme, osolíme a opepříme a porce na směsi másla a oleje ze všech stran osmahneme. Připravíme si šťávu ze dvou citrónů a postupně zakapaváme králíka. Ještě podlijeme vodou a dusíme. Podle potřeby při dušení přidáváme horkou vodu - ale ne moc, když je králík hotový, měla by voda už být odpařená.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka