Polévka a la Reine
Polévka, nad kterou se olízne i královna...
Suroviny: Litr dobrého hovězího vývaru, 200 g kuřecího vařeného masa, 40 g rýže, 2-3 žloutky, sůl, petrželka.
Pracovní postup: Část polévky odebereme, necháme trochu zchladnout a vešleháme žloutky. Do horkého vývaru vložíme uvařenou rýži a usekané kuřecí maso. Vmícháme rozšlehané žloutky a už nevaříme. Na talíři zdobíme sekanou petrželkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka