Pot-au-feu
Pot-au-feu je "hrnec na ohni", ale taky dobrá polévka...
Suroviny: 0,5 kg hovězího žebra, po 100 gramech mrkve, pórku a vodnice (lze nahradit třeba cukínou), 1 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce másla, plátky z bílé veky, sůl.
Pracovní postup: Maso dáme do litru a půl vody, osolíme a vaříme. Když je skoro uvařené, přidáme nakrájenou mrkev a vodnici, celou cibuli, kterou před podáváním z polévky odstraníme a jemné plátky česneku. Povaříme a pár minut před dovařením přidáme ještě pórek nakrájený na kolečka. Na másle osmažíme plátky veky a podáváme k polévce.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.