Jáhly se sojou
Co je ještě zdravější než jáhly? Přece jáhly se sojou...
Suroviny: 100 g jahel, 100 g už uvařených sojových bobů, necelý litr vody a kořenová zelenina - 1 mrkev, 1 petržel, čtvrt celeru, můžeme přidat kousek květáku, brokolice, sůl, 2 lžíce oleje nebo kousek čerstvého másla, na ozdobení rajče, paprika, okurka.
Pracovní postup: Kořenovou zeleninu dáme uvařit do osolené vody a pak ji vyndáme. Jáhly prolijeme vroucí vodou, dáme do zeleninového vývaru a uvaříme do měkka, až se vývar vstřebá. Smícháme jáhly a uvařenou soju, trochu omastíme a na talíři ozdobíme rajčetem, paprikou, okurkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.