Vaječní utopenci
Pro ty, kteří už se na vejce dnes nemohou ani podívat...
Suroviny: 6 vařených vajec, čtvrt litru vody a osminu litru octa, celý pepř, pár kuliček jalovce, 1 bobkový list, 2-3 nová koření, 1 stroužek česneku, cibule, sůl a případně 2 papriky. Dáme-li 1 červenou a 1 zelenou, vypadá to lépe.
Pracovní postup: Svaříme vodu s octem, solí a kořením, papriky nakrájíme na proužky a necháme ji jen v nálevu přejít varem. Vejce oloupeme a naskládáme do sklenice střídavě s proužky papriky, kroužky cibule a plátky česneku. Nakonec zalijeme nálevem i s kořením a necháme v lednici pár dnů proležet.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.