Makový beránek
Chcete beránka takového nebo makového?
Suroviny: 4 vejce, 200 g cukru moučky, 1 dcl oleje, 1,5 dcl vody, 100 g polohrubé mouky, půl prášku do pečiva, 150 g máku, lžička citronové šťávy, tuk a hrubá mouka do formy.
Pracovní postup: Do pěny utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej, teplou vodu, mouku s práškem a promícháme, pak přidáme umletý mák, citronovou šťávu a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, dáme do vyhřáté trouby a zvolna upečeme. Pak necháme chvíli stát a vyklopíme. Zdobíme mašlí a pocukrováním.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.