Krůtí prsa s náplní (M. Hocká)
Suroviny: 75 dkg krůtích prsou, 2 vejce, 100 g šunky, 100 g žampionů, 100 g steril. hrášku, olej, pepř, sůl.
Postup: Šunku, nakrájené žampiony a hrášek orestujeme na troše oleje, zalijeme vajíčky a dáme vychladnout. Maso nakrájíme na silnější plátky, mírně naklepeme a nařízneme kapsu. Naplníme směsí, sepneme párátkem, po obou stranách dobře opečeme. Příloha – bramborové krokety, zeleninová obloha nebo salát.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A POSLUCHAČI ČESKÉHO ROZHLASU SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.