Česnekové kuře v remosce
Suroviny: 1 kuře, 250 ml šlehačky, 200-250 g eidamu, 3-4 stroužky česneku, kousek másla.
Postup: Kuře naporcujeme, chceme-li dietnější, pak stáhneme kůži, potřeme utřeným česnekem, nesolíme, protože chuť dodá sýr, rozložíme do máslem vymazané remosky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou, zaklopíme a pečeme, až se vytvoří zlatavá kůrčička. Podáváme s bramborem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.