Česnekové kuře v remosce
Suroviny: 1 kuře, 250 ml šlehačky, 200-250 g eidamu, 3-4 stroužky česneku, kousek másla.
Postup: Kuře naporcujeme, chceme-li dietnější, pak stáhneme kůži, potřeme utřeným česnekem, nesolíme, protože chuť dodá sýr, rozložíme do máslem vymazané remosky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou, zaklopíme a pečeme, až se vytvoří zlatavá kůrčička. Podáváme s bramborem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.