Pikantní utopenci

Suroviny: Špekáčky nebo kabanos, cibule a na nálev suroviny v tomto poměru: 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 1 bobkový list, mletý pepř podle chuti, kulička nového koření, chilli, sůl a 4 lžíce kečupu.

Postup: Uzeninu nakrájíme na kolečka, cibuli stejně tak. Nálev svaříme z uvedených surovin krom kečupu, který přimícháme, až nálev prochladne. A pak jím prolijeme uzeninu s cibulí, sklenici uzavřeme a necháme 24 hodin v chladu odležet.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, VĚRA SAILEROVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.