Povidlová roláda

Suroviny: 400 g ve slupce uvařených brambor, 100 g hrubé mouky, 75 g krupice a 25 g hl. mouky, 4 vejce, sůl, 120 g povidel, 80 g strouhaného perníku. Na závěr – máslo, cukr moučka, strouhanka.

Postup: Studené uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouky, krupici, vejce, sůl a zpracujeme tužší těsto. Na moukou poprášené utěrce vyválíme na výšku 1 cm, potřeme povidly, posypeme perníkem a stočíme. Zabalíme do utěrky, konce na volno svážeme nití a asi 20 minut vaříme v osolené vodě. Po uvaření opatrně rozbalíme, nití nakrájíme plátky, rozložíme na vyhřáté talíře a posypeme na másle osmaženou strouhankou, cukrem moučkou a můžeme ještě pokapat rozpuštěným máslem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.