Pražská vepřová játra

Suroviny: Půl kg vepřových jater, 250 g sterilovaných nebo čerstvých žampionů (pak ještě kousek másla), 1 malá cibule, 4 malé plátky šunky (pokud možno pražské) a 1 vařené vejce, trochu hladké mouky, mletá paprika, pepř, sůl a olej.

Postup: Máme-li čerstvé žampiony, očistíme je, nakrájíme na plátky a orestujeme na lžičce másla. Játra nakrájíme na proužky, obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou a osmahneme na rozehřátém oleji, pak přidáme nakrájenou cibuli, společně podusíme, přidáme žampiony, podle chuti opepříme, osolíme a krátce zasmahneme. Na talíři pak zdobíme plátkem šunky a čtvrtkou vařeného vejce.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.