Chatařská fazolová polévka
Tady už musíte umět aspoň nakrájet cibuli…Suroviny a postup: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci sádla nebo oleje, poprášíme lžící hladké mouky, osmahneme, zalijeme litrem a čtvrt horké vody, dobře rozmícháme, přidáme 2-3 oloupané a na kostičky nakrájené brambory a vaříme asi čtvrt hodiny do změknutí. Pak přidáme scezené fazole z konzervy, dochutíme polévkovým kořením, dosolíme a necháme přejít var, na talíři můžeme vylepšit sekanou petrželkou. Doplňující triky – můžeme využít zbylé vařené fazole, můžeme vylepšit kolečky klobásy nebo nožičkou opečeného párku do každého talíře a můžeme taky na začátku zpěněnou cibuli poprášit mletou paprikou (libovolná kombinace sladké a pálivé).
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A JARMILA MANDŽUKOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.