Králičí polévka s okurkou

Ruský recept s českým králíkem… Suroviny a postup: Králičí předek uvaříme v osolené vodě s 1 bobkovým listem, vývar si scedíme, maso obereme a nakrájíme na kousky. Na malé kousky nakrájíme asi 10 dkg uzeného masa, kdo chce polévku ještě vydatnější, nakrájí i 10 dkg měkkého salámu a obojí orestujeme na pánvi bez tuku. Na kastrolu rozpustíme asi 2 lžíce másla, zpěníme na něm větší nakrájenou cibuli, přidáme malou konzervičku rajského protlaku, 4 nakrájená rajčata (raději bez jadérek) a 4 sladkokyselé nakrájené okurky a dusíme, až se tekutina odpaří, pak přilijeme vývar z králíka, podle chuti opepříme, dosolíme, povaříme a před koncem přidáme maso a osmahnuté uzené se salámem. Jednotlivé porce zdobíme kolečkem citronu a lžící kysané smetany nebo šlehačky.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A PANÍ BŽUNKOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.