Martinské rohlíčky podle Anuše
Tradiční postup… Suroviny a postup: Utřeme 15 dkg měkkého másla a 6 dkg cukru, přidáme citrónovou kůru a 2 žloutky. Do 250 ml vlahého mléka nadrobíme 3-4 dkg droždí, přidáme lžičku cukru, necháme vzejít kvásek. Do mísy s utřeným máslem přidáme půl kg hl. mouky, přilijeme vzešlý kvásek, trochu osolíme a vypracujeme tužší těsto, poprášíme moukou a dáme do tepla kynout. Těsto pak rozdělíme na 8 kusů, každý vyválíme, rozkrojíme na čtvrtiny, k hornímu okraji dáme makovou nádivku, růžky těsta malinko přehneme dovnitř a stočíme do rohlíku, necháme ještě čtvrt hodiny na plechu kynout, potřeme vajíčkem a ve vyhřáté střední troubě upečeme dozlatova. Na podnosu pak ještě pocukrujeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A HANA KAUCKÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.