Červené zelí na víně – ke kachně nebo k uzenému masu
Kachnu asi umíte, ale co takhle extra zelí k ní? Suroviny a postup: 1 malé červené zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, osolíme, lehce osladíme, kápneme octa, přidáme 2-3 hřebíčky a zakryté dáme na hodinu do ledničky. Na sádle si pak osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme zelí a 2 hrubě nastrouhaná jablka, přikápneme červeného vína a dusíme do měkka, nemělo by být rozvařené, nakonec podle chuti okyselíme, přisladíme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka