Chřest s vlámskou omáčkou
Nestačí vám jen tak uvařený a politý máslem? Suroviny a postup: Pro čtyři osoby uvaříme asi 1 kg chřestu, který předem oloupeme a překrojíme na půlku. 2 uvařené žloutky rozmícháme do hladka s 15 dkg rozehřátého másla, opepříme a vmícháme sekanou pažitku. Touto omáčkou přelijeme uvařené kousky chřestu a komu je líto zbylých vařených bílků, může je nasekat na kostičky a posypat chřest na talíři.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.