Šumavský bác
Šumavský pozdrav od Aničky Žitné… Suroviny a postup: Z malého šálku vlahého mléka, lžičky cukru a kostičky droždí připravíme kvásek. Do mísy dáme půl kg hrubé mouky, osolíme, přistrouháme 2 vařené brambory a 2 syrové, přidáme 2 vejce rozkvedlaná v asi půl litru mléka, přilijeme kvásek, okořeníme česnekem a majoránkou. Těsto vlijeme do sádlem dobře vymazaného pekáče, necháme vykynout a ve vyhřáté troubě upečeme. Během pečení ještě potíráme rozpuštěným sádlem. Podáváme teplý i studený, kombinujeme se zeleninou – salát, ředkvičky, zelí…
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A ANIČKA ŽITNÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka