Hluchec
Eva Huková peče bramborák z míchaného těsta… Suroviny a postup: Nastrouháme 4 větší syrové brambory a 1 vařenou, zalijeme ¾ litrem teplého mléka a přidáme 1 kg phr. mouky (můžeme třetinu nahradit moukou sojovou), 2 vejce, lžičku soli, škvarky nebo nakrájené uzené maso (pokud je hodně libové, přidáme ještě lžíci sádla), česnek, cibuli, majoránku, pepř a předem vzejitý kvásek z jedné a půl kostičky droždí. Necháme kynout asi hodinu, opatrně přelijeme na dva hojně vymaštěné plechy – těsto by mělo být maximálně 2 cm vysoké a 45 minut pečeme do křupava. Jako příloha – pikantní salát z kysaného zelí nebo samotné kysané zelí.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A EVA HUKOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.