Brambory zapečené se sýrem a olivami
Jednoduchá příprava a překvapivě dobrý výsledek.
Suroviny:
brambory – množství podle hladu a počtu strávníků
slaný bílý sýr – tzv. balkánský (bulharské sirene, řecká feta)
černé olivy
olivový olej
Postup:
1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky – asi půl cm.
2. Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme olejem, na dno naklademe plátky brambor, na ně tenké plátky balkánského sýra a přidáme černé olivy. Je lepší je rozkrájet, líp se pak vrství. Opakujeme vrstvu brambor, sýra, oliv a končíme bramborami. Zakapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby péci. Není potřeba solit.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.