Koláč s tvarohem a vínem

S vínem hroznovým – i když sklenka dezertního vína by asi taky nic nepokazila.

Suroviny:
na těsto: 160 g polohrubé mouky
80 g másla
50 g cukru
1 vejce
2 lžičky rumu
půl kypřicího prášku
na náplň: 200 g dobrého měkkého tvarohu
125 ml šlehačky
50 g cukru moučky
miska hroznového vína
tuk a mouka do formy

Postup:

1. Měkké máslo spojíme s cukrem, vejcem, rumem a moukou s prosátým kypřicím práškem.

2. Těsto rozprostřeme do vymazané a vysypané koláčové formy, vytáhneme mu okraje a v předehřáté troubě upečeme.

3. Tvaroh našleháme se šlehačkou a cukrem, kuličky vína opláchneme, na utěrce osušíme, rozpůlíme a odstraníme jadérka.

4. Na vychladlý korpus naneseme tvarohový krém a poklademe ho rozpůlenými kuličkami vína.