Bramborové placky s masem

Když zbyde kousek uzeného masa… A když nezbyde, pomůžeme si kouskem šunkového salámu. Ale uzené je uzené.

Suroviny:
600 g brambor
200 g uzeného masa nebo salámu
150-160 g polohrubé mouky
1 vajíčko
1 lžička prášku do pečiva
zelená petrželka
sůl
na obalení – hladká mouka, vejce, strouhanka
tuk na smažení

Postup:

1. Uvařené teplé brambory nastrouháme nebo prolisujeme, přidáme k nim mouku s prosátým práškem, sůl a vejce a propracujeme těsto.

2. Do těsta přimícháme nadrobno nakrájené maso a petrželku.

3. Z těsta vyválíme váleček, rozkrájíme na stejnoměrné dílky, ty rozválíme na malé placky silné asi 1 cm a obalíme je jako řízek – v hladké mouce, rozkvedlaných vejcích a strouhance. Pracujeme čiperně, těsto z teplých brambor rádo řídne.

4. Hned smažíme v rozehřátém oleji nebo sádle.

5. Doplníme zeleninovým salátem podle chuti.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.