Žampiony s náplní
Pozor, je to trochu pracnější, ale výsledek předčí očekávání – a navíc, žampiony najdete skoro v každém supermarketu, což se o běžných lesních houbách říci nedá.
Suroviny:
žampiony (počítáme 3 větší na 1 porci)
libové vepřové plecko – množství podle počtu strávníků, zbytek můžete opéci jako karbanátky
cibule
pepř
sůl
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení
Postup:
1. Žampiony očistíme a vyloupneme jim opatrně nožičky.
2. Umeleme maso, žampionové nožičky a cibuli, okořeníme pepřem a solí.
3. Směsí naplníme kloboučky žampionů a obalíme je jako řízek – v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
4. Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje, usmažené necháme chvíli na papírové utěrce, odsaje se tak přebytečný tuk.
5. Pokud zbyde masová směs, dosmažíme ji ve tvaru karbanátků. Vše podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.