Vepřové medailonky s Cajun kořením
Cajun je umletá nebo v hmoždíři rozdrcená směs koření – základem je sůl, bílý a černý pepř, chilli, oregano, tymián, sušený česnek a cibule, může tam být i římský kmín, hořčičné semínko nebo fenykl. Dá se koupit i hotová směs.
Suroviny:
4 plátky vepřového masa – z kýty nebo plecka
koření Cajun (nebo jiná směs podle chuti)
2 lžíce oleje
malé brambůrky
Postup:
1. Maso jemně naklepeme, posypeme kořenící směsí a necháme chvíli odležet.
2. Dáme vařit malé brambůrky ve slupce, a když jsou uvařené, oloupeme je a rozkrájíme na půlky.
3. Rozehřejeme pánev s olejem, vložíme připravené maso a po obou stranách opečeme. Pak maso odložíme na teplý talíř a v tuku po něm opečeme brambůrky.
4. Podáváme na teplém talíři, zdobíme zeleninou podle chuti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.