Bramborový salát s jogurtem

Klasika to sice není, ale než si rozbouřit neklidný žlučník…

Suroviny:
půl kg salátových brambor typu A
2 vejce
1 mrkev
1 petržel
čtvrtka celeru
2 sterilované okurky
3 lžíce mraženého hrášku – přelijeme horkou vodou na sítu
1 cibule
půl kyselejšího jablka
asi 200 g bílého jogurtu
2-3 lžičky hořčice
sůl
pepř

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vystydnout. Totéž s vejci.

2. Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě – pozor, nevařit příliš do měkka.

3. Jogurt ochutíme pepřem a hořčicí.

4. Všechny suroviny úhledně nakrájíme, okurky můžeme nahrubo nastrouhat.

5. V míse vše promícháme, osolíme a nakonec přidáme ochucený jogurt.

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever!

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.