Linecké tyčinky
Linecké cukroví je klasika, ale můžeme ho obměňovat - třeba tvarově nebo dalšími surovinami…
Suroviny:
300 g hladké mouky
200 g másla
120 g cukru moučky
půl sáčku vanilkového cukru
2 lžíce rumu
čokoládová poleva nebo čokoláda na vaření
mletý kokos
Postup:
1. Z prosáté mouky, másla, cukru a vanilkového cukru a rumu zaděláme hladké těsto, zabalíme do mikrotenu a dáme do chladu odležet.
2. Na lehce pomoučeném válu rozválíme těsto asi na půl centimetru silnou placku a vykrájíme tyčinky nebo jiné tvary podle libosti. Pro snazší zdobení je lepší volit tvary podlouhlé.
3. Na plechu s pečicím papírem v předehřáté troubě upečeme (stačí 175-180 stupňů) a necháme zchladnout.
4. Pak ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu, omočíme v ní svrchu konec upečené tyčinky a hned ho položíme na mletý kokos, který se na měkkou polevu pěkně přichytí. Odložíme, a když poleva zatuhne, narovnáme do krabice a odneseme do úkrytu J.
Dobrou chuť vám přeje Marie Kalpičová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.