Mangold jako chřest
To je právě výhoda téhle skoro zapomenuté zeleniny – spotřebujete ji komplet. Navíc mangold obsahuje dost vitamínů a také některé minerály, například vápník, čistí krev a posiluje nervy... A ještě ke všemu dobře chutná!
Suroviny:
vykrájené řapíky z mangoldových listů
sůl
strouhanka
máslo
Postup:
1. Řapíky nakrájíme na stejně velké kousky a dáme vařit do osolené vody.
2. Zatímco se vaří, osmažíme si na másle strouhanku, kterou pak uvařené řapíky posypeme. Můžeme použít jako předkrm nebo s bramborem jako lehké vegetariánské jídlo.
3. Řapíky můžete také nakrájet a uvařit jako další složku zeleninové polévky.
Dobrou chuť vám přeje Milada Svobodová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.