Mangold jako chřest
To je právě výhoda téhle skoro zapomenuté zeleniny – spotřebujete ji komplet. Navíc mangold obsahuje dost vitamínů a také některé minerály, například vápník, čistí krev a posiluje nervy... A ještě ke všemu dobře chutná!
Suroviny:
vykrájené řapíky z mangoldových listů
sůl
strouhanka
máslo
Postup:
1. Řapíky nakrájíme na stejně velké kousky a dáme vařit do osolené vody.
2. Zatímco se vaří, osmažíme si na másle strouhanku, kterou pak uvařené řapíky posypeme. Můžeme použít jako předkrm nebo s bramborem jako lehké vegetariánské jídlo.
3. Řapíky můžete také nakrájet a uvařit jako další složku zeleninové polévky.
Dobrou chuť vám přeje Milada Svobodová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka