Mexické fazole sluší i české kuchyni

Luštěniny jsou zdravé a pohled do mexické kuchyně inspirující…

Suroviny:
3 hrnky už uvařených velkých fazolí – může být směs bílých a tmavých
2-3 rajčata
1 cibule
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
trochu chilli koření
4 plátky anglické slaniny
2-3 lžíce oleje
zelená petrželka

Postup:

1. Předem si uvaříme fazole - namočíme je přes noc do studené vody, druhý den slijeme a v nové vodě uvaříme. Nesolíme!

2. Zatímco se vaří fazole, nakrájíme si cibuli i česnek nadrobno a na rozehřátém oleji ve větším kastrole lehce orestujeme. Přidáme nakrájená rajčata, okořeníme, osolíme a rozdusíme. Podle potřeby mírně podléváme.

3. Uvařené fazole v kastrolu promícháme s rajčatovou směsí a na pánvičce z obou stran opečeme plátky anglické slaniny.

4. Na talíři pak kopeček fazolí překryjeme plátkem slaniny a ozdobíme zelenou petrželkou.

Dobrou chuť vám přeje Marcela Pekařová a Český rozhlas Sever!


    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.