Mexické fazole sluší i české kuchyni
Luštěniny jsou zdravé a pohled do mexické kuchyně inspirující…
Suroviny:
3 hrnky už uvařených velkých fazolí – může být směs bílých a tmavých
2-3 rajčata
1 cibule
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
trochu chilli koření
4 plátky anglické slaniny
2-3 lžíce oleje
zelená petrželka
Postup:
1. Předem si uvaříme fazole - namočíme je přes noc do studené vody, druhý den slijeme a v nové vodě uvaříme. Nesolíme!
2. Zatímco se vaří fazole, nakrájíme si cibuli i česnek nadrobno a na rozehřátém oleji ve větším kastrole lehce orestujeme. Přidáme nakrájená rajčata, okořeníme, osolíme a rozdusíme. Podle potřeby mírně podléváme.
3. Uvařené fazole v kastrolu promícháme s rajčatovou směsí a na pánvičce z obou stran opečeme plátky anglické slaniny.
4. Na talíři pak kopeček fazolí překryjeme plátkem slaniny a ozdobíme zelenou petrželkou.
Dobrou chuť vám přeje Marcela Pekařová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.