Smažené tortily s masem
Suroviny: Půl kg mletého vepřového masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 chilli papričky, římský kmín, čerstvá majoránka, olej, tortilly.
Postup: Na pánvi na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, papričky a prolisovaný nebo na drobounko nakrájený česnek, ještě okořeníme římským kmínem (chutná jinak, než kmín běžný). Stále mícháme, až cibule změkne a pak vmícháme mleté maso a smažíme do jemně hněda. Teprve pak přimícháme majoránku a necháme vystydnout. Tortilly nahřejeme, do každé vložíme lžíci masové směsi, zarolujeme a párátky spíchneme. Na pánvi rozehřejeme olej a závitky v něm asi 2 minuty smažíme, pak je položíme na ubrousek nebo papírovou utěrku, aby se odsál tuk. Podáváme za tepla.
Dobrou chuť vám přeje Kateřina Ciprová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.